Goud voor Oud

Goud voor Oud is een ontmoetingsprogramma in de middag voor ouderen. Het bestaat uit de volgende onderdelen:
– een lezing met foto en/of film over het thema van de dag,
– een muziekoptreden,
– met elkaar koffie of thee met een lekkernij nuttigen en
– tegen het eind met elkaar eten van bijvoorbeeld verse soep.

De Goud voor Oud uitvoeringen zijn gericht op:
– eenzaamheid verminderen;
– mensen uit een sociaal isolement halen;
– mensen hun sociale netwerk doen uitbreiden;
– het welzijn van ouderen;
– mensen met elkaar laten praten over de thema’s en de muziek;
– het ophalen van (gezamenlijke) herinneringen waardoor gesprekken ontstaan, waaruit nieuwe sociale contacten en zelfs nieuwe vriendschappen kunnen groeien doordat bijvoorbeeld mensen er achter komen een gezamenlijke achtergrond te hebben op gebied van muzikale voorkeur, het thema van de dag, woonomgeving, school, werk of familie/kennissen.

Goud voor Oud de Vijverhof

Het ontmoetingsprogramma Goud voor Oud wordt uitgevoerd tussen 14 en 16.30 uur in woonzorgcentra en serviceflats. Deze beschikken over een faciliteit waar tussen de 50 en 100 vitale en minder-vitale mensen bijeen kunnen komen. Ook is er goede toegankelijkheid voor gehandicapten en mindervaliden, alsmede een keuken en geschikte toiletten.

Goud voor Oud is ook – en niet in het minst – voor mensen die niet in die woonzorgcentra en serviceflats wonen. Het woonzorgcentrum of de serviceflat faciliteert de accommodatie.

Goud voor Oud wordt in Capelle aan den IJssel elke maand uitgevoerd op vier locaties verspreid over de stad. Stichting Sonrisa Rijnmond is in opdracht van Gemeente Capelle aan den IJssel gestart in februari 2017 in woonzorgcentrum De Vijverhof. Het aantal bezoekers de eerste twee uitvoeringen lag op 80 en 100. In mei 2017 zijn we op verzoek van de gemeente gestart op drie andere locaties in Capelle aan den IJssel, Bermensteyn, Rozenburcht en Schinckelhove. De bezoekersaantallen liggen daar tussen de 45 en 70 per middag.

Voor data van uitvoeringen in 2018 klik hier.
Voor informatie over Stichting Sonrisa Rijnmond klik hier.